Πώς να διαμορφώσουμε το διατροφικό μας πλάνο γλιτώνοντας ενέργεια 


Ξεκινώντας μία διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λίπη
Βήμα 1 - να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλλαγή αυτή είναι για το καλό μας
Βήμα 2 - να μετατρέψουμε σε υγιεινές τις αγαπημένες μας συνταγές
Βήμα 3 - εξασφαλίζουμε πως ό,τι περιέχεται στην κουζίνα μας είναι υγιεινό
Βήμα 4 - να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας

Ας σκεφτούμε ότι ξυπνήσαμε το πρωί σχεδόν εξαντλημένοι και έχουμε να μαγειρέψουμε για μία ολόκληρη οικογένεια ή ακόμα και για τον εαυτό μας μόνο. Να κάποιες συμβουλές:

1. Φτιάξτε ένα Πρόγραμμα Γευμάτων για όλη την οικογένεια και αναρτήστε το στο ψυγείο. Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη να σας προτείνουν γεύματα που θα μπορούσατε με ευκολία να εναλλάσσετε μέσα στην εβδομάδα.Φυσικά και θα μπορείτε να αλλάξετε κάποια μέρα το πρόγραμμα αν έχετε διάθεση, αλλά έχοντας ένα πρόγραμμα σίγουρα γλιτώνετε άγχος και κόπο. Στα γεύματα μην ξεχάσετε ότι μπορείτε με ό,τι απέμεινε από την προηγούμενη ημέρα να δημιουργήσετε κάτι νέο και ενδιαφέρον!

2. Τα έτοιμα προμαγειρεμένα γεύματα από εσάς είναι μία εξαιρετική λύση. Μία μέρα που θα έχετε και τη διάθεση και την απαραίτητη ενέργεια μπορείτε να μαγειρέψετε δυο ή τρία γεύματα που θα αποθηκεύσετε σε συσκευασίες κατάλληλες, ώστε να τοποθετηθούν στην κατάψυξη και να μπορείτε να τα θερμάνετε όποτε επιθυμείτε. Χωρίς κόπο!

3. Προμηθευτείτε ήδη κομμένα λαχανικά ή, ακόμα καλύτερα, προετοιμαστείτε και κόψτε τα λαχανικά σας σε διπλή ή και τριπλή ποσότητα. Αποθηκεύετε τα λαχανικά σε ειδικές συσκευασίες και τα έχετε έτοιμα!

4. Δεν είναι όλα τα έτοιμα γεύματα που πωλούνται επιβλαβή για τον οργανισμό μας. Αναζητήστε εκείνα που και σας αρέσουν, αλλά έχουν και τα απαραίτητα συστατικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας! Θα ήταν προτιμότερο να καταναλώνετε ένα έτοιμο γεύμα την ίδια ημέρα και όχι να το φυλάξετε για επόμενη.

5. Δεν έχετε καμία όρεξη να μαγειρέψετε; Ε και τι έγινε, απολαύστε ωμά φρούτα και λαχανικά! Οι φυτικές ίνες προστατεύουν τη χλωρίδα του εντέρου και βοηθούν το πεπτικό μας σύστημα παράγοντας ένζυμα και πρεβιοτικές ίνες. Επιπλέον περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που θα μας προσφέρουν ενέργεια και απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο