Αποτοξίνωση και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού με φυσικό τρόπο

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες επηρεάζουν το DNA, σύμφωνα με πολλές έρευνες. Ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του στο σύγχρονο περιβάλλον και από την επίδραση του στρες, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και άλλων παραγόντων υφίσταται την απώλεια της ακεραιότητας των γονιδίων και συνεπώς, την πρόκληση μιας σειράς δυσμενών επιδράσεων στην υγεία.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, κάθε μία μόνη της, έχουν μία αποτελεσματική και πολύ εξειδικευμένη δράση, αλλά όταν συνυπάρχουν πολλές μαζί εμφανίζουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα,  διότι έχουν συνδυαστική δράση, με αποτέλεσμα η μία να ενισχύει τη δράση της άλλης. Αυτό επιτυγχάνει ο συνδυασμός ουσιών όπως Σελήνιο με βιταμίνη Α, C, E και F.
Το Σελήνιο είναι απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Έλλειψη Σεληνίου σημαίνει επίσης έλλειψη της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού ενζύμου. Η έλλειψη του ενζύμου αυτού αφήνει τον άνθρωπο απροστάτευτο από μία σειρά ασθενειών που σχετίζονται με την οξείδωση, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αρτηριοσκλήρωση και άλλα. Το Σελήνιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε ιούς και παθογόνους εισβολείς. Εργαστηριακά πειράματα δείχνουν ότι η χρήση του συμβάλλει σε σημαντικές βελτιώσεις σε συστατικά στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως είναι η ιντερφερόνη (γνωστή σε όλους μας), τα μακροφάγα, τα αντισώματα και τα λευκοκύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια).
Η Βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επούλωση των κυττάρων πολλών ιστών και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Βιταμίνη C συμμετέχει σε εκατοντάδες ζωτικής σημασίας βιοχημικές διεργασίες στον ανθρώπινο οργανισμό και έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Βιταμίνη Ε, ως ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, μπορεί να δράσει στις μεμβράνες των κυττάρων και να προστατεύσει από τις καταστροφικές συνέπειες της περίσσειας των ελεύθερων ριζών. Η Βιταμίνη F περιέχεται στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και κυρίως το γ-λινολενικό οξύ (GLA) και προέρχεται από το Νυχτολούλουδο. Προστατεύει από ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από ακτινοβολία, μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει τα κύτταρα.
Ο παραπάνω συνδυασμός αντιοξειδωτικών ουσιών σταματά της οξείδωση των λιπών, ιδιαίτερα της κακής χοληστερίνης LDL. Αυτό σημαίνει λιγότερη αρτηριοσκλήρυνση και καρδιακά νοσήματα, λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης ο συνδυασμός τους παίζει προστατευτικό ρόλο στο σώμα. Μπορεί να μειώσει την επίδραση από τα δηλητηριώδη βαριά μέταλλα στο σώμα όπως το κάδμιο, ο υδράργυρος και ο μόλυβδος. Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε και το υδατοδιαλυτό Σελήνιο αλληλοσυμπληρώνονται σε αυτήν τη διεργασία.
Έρευνες επί δεκαετίες και από πολλούς ερευνητές δείχνουν ότι το Σελήνιο μαζί με τις άλλες ουσίες μειώνουν αισθητά τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου. Επίσης αντιοξειδώνουν το σώμα από τοξικές επιβαρύνσεις που προκαλούνται από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.
Ο ρόλος του Σεληνίου είναι κατά κύριο λόγο προληπτικός. Σύμφωνα με τον Dr. Taylor το Σελήνιο είναι απαραίτητο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μάλιστα ενισχύει τα Τ-λεμφοκύτταρα και τη δράση της ιντερλευκίνης 2, για τα οποία έχουμε μιλήσει και παλαιότερα. Επίσης, εμποδίζει την αναπαραγωγή ορισμένων ιών, αναγκάζοντάς τους να παραμένουν αδρανείς.

Περαιτέρω έρευνες και μελέτες για το Σελήνιο τεκμηριώνουν τις εξής δράσεις:

  • αντιφλεγμονώδης δράση που ανακουφίζει ορισμένους αρθριτικούς από πόνους και τη δυσκαμψία
  • σημαντικό στοιχείο στην υγεία των σπερματικών κυττάρων
  • προσφέρει σημαντική βελτίωση δερματικών προβλημάτων (ακμή, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα)
  • βοηθά στη μείωση της κόπωσης, του άγχους, της κατάθλιψης, ενώ αυξάνει την εγρήγορση και το ενδιαφέρον
  • είναι σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ενεργοποιεί την κύρια ορμόνη Τ4 και προστατεύει τον αδένα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.
(από την επιστημονική ομάδα metapharm, από το άρθρο στο περιοδικό Holistic Life)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο