7 συμβουλές 
για να γίνουμε επιτυχημένοι αθλούμενοι με ΠΣ:
  1. Είναι προτιμότερο να προγραμματίζουμε την άσκησή μας μέσα στη μέρα και , ακόμα καλύτερα, να γυμναζόμαστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρούμαστε συνεπείς στο πρόγραμμά μας και θα αποφεύγουμε να μας αποσπούν χρόνο και προσοχή άλλες ασχολίες. Η άσκησή μας είναι το φάρμακό μας!
  2. Το κλειδί για μία επιτυχημένη άσκηση είναι η μέθοδος  – Είναι χρήσιμο να μάθουμε και να καταλαβαίνουμε τι κάνει η κάθε άσκηση, ώστε να γυμναζόμαστε στοχευμένα και να συμμετέχουμε την ώρα που γυμναζόμαστε πιο ουσιαστικά στην εκγύμναση. Κάθε άσκηση είναι εφικτή, μόλις καταλάβουμε πώς ακριβώς λειτουργεί.
  3. Συγκεντρωνόμαστε σε κάθε επανάληψη – Αν ασκούμαστε χωρίς η άκηση να έχει γίνει συνείδηση δεν θα έχουμε αποτελέσματα ή όχι αυτά που θα έχουμε όταν συγκεντρωνόμαστε σε κάθε επανάληψη που εκτελούμε. Ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε κάθε μικροκίνηση που κάνει το σώμα μας και αυτή να γίνεται συνειδητά.
  4. Σημαντικό να μαθαίνουμε για τη Σκλήρυνση μέσα από τη δική μας Σκλήρυνση και πώς μας επηρεάζει. Να αναζητούμε πληροφορίες και νέες μελέτες και κατευθύνσεις μέσα από τις σελίδες Συλλόγων και Ομάδων, να γίνουμε ενεργοί ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να είμαστε ενήμεροι και συνειδητοί για το τι μας συμβαίνει.
  5. Να καταγράφουμε την πρόοδό μας.  Είτε χρησιμοποιούμε υπολογιστή είτε ένα ημερολόγιο ή καταγράφουμε σε βίντεο τις προπονήσεις μας! Με αυτό τον τρόπο πάντα μπορούμε να τις ξαναμελετάμε και ή να διορθώνουμε τα λάθη μας ή να βελτιώνουμε την τεχνική μας κάθε φορά. Όταν ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε, βλέποντας πού έχουμε φτάσει τόσο περισσότερο θα εκτιμήσουμε τον εαυτό μας και τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοζόμαστε στο ασκησιολόγιο! Οι μικρές νίκες μας μετρούν πάντα!
  6. Μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλα άτομα. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να συγκρινόμαστε είναι ο εαυτός μας. Ο εαυτός μας πριν το γυμναστήριο και ο εαυτός μας μετά. Ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό εξέλιξης, τον δικό του τρόπο σκέψης και θέλει το χρόνο του.
  7. Δεν εγκαταλείπουμε!  Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας δεν είναι το "όλα ή τίποτα", αλλά το "όλα ή κάτι"! Το ξέρουμε καλά πως ακόμα και να κινηθούμε για 5 λεπτά σε μία δύσκολη ημέρα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ: ΟΣΟ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο